18 Ocak 2010 Pazartesi

Poker Face

Herkes hayata iyi bir insan olarak başlar. Bilirsiniz; çok şımartılmamış her çocuk utangaçtır, elindeki ufacık şekeri paylaşacak kadar iyidir. Çocukken şekerlerinizi, oyuncaklarınızı paylaştığınız sürece her çocukla arkadaşsınızdır. Ancak büyüdükçe bunlar yetmez. Şeker yemeyip oyuncaklarla oynamamaya başladığınızda ne yapmanız gerekmektedir? Hep aynı çizgide kalmaya çalışan "İYİ" çocuklar işte burada bocalar.. Bu nokta "iyi ile kötü" nün "doğru ile yanlış" a karıştığı cümlede konur.

Önce beklentiler karşılanmaz, sonra dışlanmaya başlar ve sonra da yalnız kalır. Çok yalnızlık bir çok yanlışlığın başlangıcıdır..

Yalnız kalan azıcık akıllıysa etrafını gözlemlemeye başlar, eksiliği analiz etmeye çabalar. Nasılsa yalnızdır, herzamanki gibi yaramazlıklar ondan uzaktır ve bu nedenle çooook vakti vardır..

Sosyal açlık ergenliğin ilk kompleks nedenidir. Kompleksli insanlar zayıf olur ve çok kolay yamulup eğilirler.

İşte bu dönem şeytanla pazarlık yaparken insanın elinin en zayıf olduğu dönemdir. Poker oynamak için çok yanlış bir gecedir.. Elinizdeki kartları görmüştür, blöf yapar, rest çeker, önünüzdeki azıcık pulun hepsini alır..

Sabah uyandığınızda oyunu diğer kazananların oynadığı gibi oynamanız gerektiğini bilirsiniz.

Masa aynı masa, oyuncular aynı oyuncular, deste aynı deste, kriupiyer aynı krupiyer..

Ama hile yapmaya başlamışsınızdır. Mütemadiyen kazanıyor olmanız tesadüf olamaz.. Bazıları hile yaptığınız görür, göre göre yenilirler.. Hakediyorlar diye düşünürsünüz de siz hakediyor musunuz acaba diye hiç tartmazsınız..

Hiçbir zaman unutamazsınız ne olduğunuzu, ne yaptığınızı..

Yaptığınız hileler hep gözünüze batar.. Önce gözünüzden nefret edersiniz, sonra kendinizden..

Yaptığınız hilelerle kazandıklarınızdan da nefret edersiniz.. Hileler hileleri takip eder..

Neden kumarda en popüler oyun pokerdir? Çünkü aynı anda birçok kişiyi yenebilirsiniz, hile yapabilirsiniz, blöf yapabilirsiniz ve sonucu hemen görebilirsiniz, insanların herşeyini tek bir oyunda alabilirsiniz.. Ne kadar keskin değil mi?..

Hileyle her kazandığınız her oyunda, yendiğinizden sizi hilekâr yapmalarının intikamını alırsınız aslında.. Ve canını acıtmak istersiniz.. Sizi katil olmaya iten herkesi öldürme isteği gibi anlamsız.. Ama gerçek..

Çoğu kez gelinen nokta geri dönüşümü olmayan bir cümlenin sonundadır..
Ardından birsürü cümle gelse de farketmez artık..

Cümleyi kabul edip, yeni paragraflara geçme vaktidir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder