13 Şubat 2011 Pazar

Yakın geleceğim, bekle beni, birazdan geleceğim..

Memeli hayvanları, diğer hayvanlardan ayırıp, besin piramidinin üst basamaklarına taşıyan en önemli özelliği, düşünmeleridir. Bir insanı da sosyal piramidin en tepesine taşıyan faktör düşünmemesidir.

Sanmayın ki; her şeyi detaylıca düşününce bir bok olacaksınız. Olsanız olsanız bombok olursunuz..

Son haftalarda düşünmekten beynim törpülendi, bezdim. Sonra kalkıp İstanbul'a gittim 3 gün için. Arkadaşlarımı gördüm, yedik içtik.. Bu kadarcık mı? Tabi ki değil.. Okuluma gittim, geçici mezuniyet belgemi aldım. Yarın pazartesi, tüm günümü askerlik şubesinde geçireceğim. Sosyallik piramidinin dışarısında, askerde olmak için..

İş-güç durumları da karışık. Gidiyorum gitmesine de, dönünce hangi şehre döneceğim? İstanbul favori, Tekirdağ plase..

Burada bir bar açmam an meselesi.. Tekirdağ gibi bir şehirde alkol satmak kadar sıradan bir fikir olabilir mi..

İstanbul'da kariyerim parlak olurmuş. Tabi kariyerimle birlikte kafam da pırıl pırıl parlayacak.. Zaten bir tutam kalan saçlarımla vedalaşıp, yeni kazayağı kırışıklıkları ile takas etmem gerekecek. Takım elbise, kravat, taba rengi ayakkabı ve kemer, uzun gri bir palto.. Ne medeniyet.. Burada sarhoşlarla mı uğraşacaksın Ercan? Ne sıradan.. Temel amacımız, ailemizin bizimle gurur duyması değil mi..

Sonra burada kalıp ailemle ilgilenmem, ne büyük erdem, ne büyük bir emare insanlığıma dair.. İnsanoğlunun en büyük aptallığıdır; insanların onlara muhtaç oldukları fikri..

Neyse.. Ben bir askere siktir olup gideyim de, gerisi yazı-tura meselesi..

2 yorum:

  1. Ne guzel demıs yazar...herseyı detaylıca dusundugumuzde olacagımız anca bombok... Huregıne saglık koca adam...

    YanıtlaSil