14 Mayıs 2011 Cumartesi

Hayatı Dinleyin

Hayatı dinleyin..

Hayatı bir kere, hastanedeki ihtiyarlardan dinleyin. 90 yaşına gelip de, hala daha sağlıklı ve mümkünse daha uzun yaşamak için, tutmayan bacaklarıyla hastaneye gelen ihtiyarın gözlerindeki hayatın masalını dinleyin.

Hayatı dinleyin..

Hayatı bir kere, sahildeki dalgaların ve martıların seslerinden dinleyin. Bütün ömrü kayalıklara çarpmakla geçen dalgadan dinleyin hayatı, nasıl pes etmediğini, nasıl denize küsmediğini dinleyin..

Hayatı dinleyin..

Hayatı bir kere, seven birinden dinleyin. Gökkuşağının 8. rengini dinleyin melodik sesinden. Günün en parlak anında bile yıldızları nasıl gördüğünü dinleyin. Vücudu besleyen kalbi, bir başka kalbin nasıl beslediğini dinleyin ondan..

Hayatı dinleyin..

Hayatı bir kere, yalnızdan dinleyin. Gelen her dakikanın ilk onun boynuna nasıl yapışıp sıktığını, ruhunda bıraktığı parmak izlerini dinleyin. İnsanları kavuşturan her şeyin, kimseyi getirmeyince onu kızgın çöllere nasıl götürüverdiğini dinleyin tozlu sesinden..

Hayatı dinleyin..

Hayatı bir kere de benden dinleyin..

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Cümleler Saldırınca

Cümleler saldırır bazen bana, çok iyi bilirler hedeflerini. Bugün de o günlerden biriydi gene..

Çoğunlukla saldırı anında ne yapacağımı bilemem, aptalımdır. Saldırmam, savunmayı da beceremem. O yüzden kaçamadım gene, vuruldum.

Aşağıdakiler sadece birkaçının yara izleri..

---

Bazıları pençesiz aslanlar gibidirler; yeleleriyle herkesi yenebileceklerini düşünürler. Oysa süs can acıtmaz ki..

***

İyi bir yürek, en acımasız gardiyandır. Sınırlı bedenlere hapsolmuş ruhu kırbaçlar her firar denemesinde..

***

Göle bir taş attığınızda, sadece suyun dinginliğini bozduğunuzu sanırsınız. Oysa o taş suyun dibini bulandırmıştır. Farketmezsiniz bile..

***

Tabular, iki ayrı uçta, iki benzer kral yaratır. Tabuya uyanlarla tabuya inanmayanlar, tıpatıp aynı, iki ayrı krala taparlar. Başınızda tapınılacak bir kral istemiyorsanız, kraldan önce, onun tabusundan kurtulun; kral kendi kendine gidecektir..

***

Söz nehri zehirdir aslında, altında kalp salı olmayınca. Salın su almaya başlayınca, her damla felç eder en titrek duygularını, zamanla hiç kalmayanlarını..

***

Çocukluğum uzun hastalıklarla geçti. Yetişkinliğimse başlı başına uzun bir hastalık gibi..

***

Kadınlar çocuklarını her gün yeniden doğurduklarını düşünürler. Ne büyük bir yanılgıdır. Bu arzuları için onları aslında her gün öldürdüklerini fark etmezler bile..

***

Acıdığın insan karşısında çaresiz kalırsın. Bu, evrenin adaletidir..

***

Büyük sevinçlerin ve büyük sevgilerin gelecekleri varsa, bu da kötü bir gelecektir. Çünkü biz sıradanız ve ancak sıradan şeyleri yaşatmaya yetiyor nefesimiz..

***

Kağıt kesiği olmadan, kitap okuyamazsın..

Günah

Şarapla vaftiz ediyorum ölümünü.. Bir imamın günahısın.